E10 tanken wat moet u weten?

Vanaf 2 oktober 2019 tank je E10 in plaats van EURO 95 aan de pomp. Wij krijgen veel vragen of een auto geschikt is om op E10 te rijden, dit omdat niet iedere auto geschikt is om deze nieuwe soort brandstof te gebruiken. Op de website E10Check kunt u gemakkelijk checken of uw auto geschikt is. We leggen ook graag het hoe en het waarom uit, zodat u helemaal op de hoogte bent.

Wat iE10 tankens E10 eigenlijk?

E10 is gewone benzine waar 10% bio-ethanol aan is toegevoegd. Door deze toevoeging is de benzine minder belastend voor het milieu en zal de CO2 uitstoot beperken. Het percentage zal ongeveer 5% zijn en dat lijkt ook ons zeker de moeite waard. Overigens is deze wijziging voor (bijna) niemand een probleem. 

 

Is E10 duurder of goedkoper?

De verwachting is dat E10 1 of 2 cent goedkoper zal blijven. Uiteraard is dit, net als andere brandstoffen, onderhevig aan veranderingen. 

Auto's van na 2000 zijn geschikt voor E10

Dit is de vuistregel waar de pomphoudersvereniging BETA zich aan vasthoudt. Heeft u een oldtimer, dan is het niet raadzaam om E10 te tanken en raden wij u aan om de duurdere variant Euro98 te tanken. Dit om sputterende motors te voorkomen.

Check altijd even

Zoals we al eerder aangaven, het kan geen kwaad om toch even te checken of uw auto geschikt is voor E10. Op de website www.e10check kunt u eenvoudig direct kijken of uw geschikt is. U kiest het automerk en u krijgt volledige informatie. Uiteraard staan wij u ook altijd graag te woord, mocht u twijfelen.